Βιογραφικό

  |  Βιογραφικό

Ηλέκτρα Κτενά

Κλινική Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος ΜSc
Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Ηλέκτρα Κτενά σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο Πανεπιστημίο Paul-Valery III στο Montpellier της Γαλλίας. Εξειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων λαμβάνοντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου King’s College London (MSc in Mental Health Studies). Ολοκλήρωσε την 4ετή ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση στη Συστημική Θεραπεία Οικογένειας και Ζεύγους στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Εκπαιδεύεται στο θεραπευτικό μοντέλο StoryPlay από την Play Therapy Greece. Κατέχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης στο συντονισμό ομάδων υποψήφιων – μελλοντικών γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων.

Από το 2012 συνεργάζεται με ιδιωτικά πλαίσια θεραπείας παιδιών, εφήβων και οικογένειας με κύριο έργο την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών/εφήβων με ψυχοσυναισθηματικές και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες καθώς και τη συμβουλευτική γονέων. Από το 2014 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα. Από το 2016 είναι ψυχολόγος του τμήματος Σχολικής Ψυχολογίας στο ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ωθηση εφαρμόζοντας προγράμματα πρόληψης και προαγωγής ψυχικής υγείας στον εφηβικό πληθυσμό και ευρύτερα στην σχολική κοινότητα. Έχει σχεδιάσει και εποπτεύσει πρόγραμμα Mentoring για εφήβους, πρόγραμμα Peer Coaching για καθηγητές καθώς και πρόγραμμα Εθελοντισμού για εφήβους με στόχος την ευαισθητοποίηση στην διαφορετικότητα και την συμπερίληψη όλων των μελών στην σχολική τάξη.

Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με δημόσιες σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δουλεύοντας θεραπευτικά με παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Εχει, ακόμη, συνεργαστεί με την ψυχιατρική και νευρολογική κλινική “Χαρ. Ν. Σινούρη” ως κλινική ψυχολόγος στο τμήμα βραχείας και χρόνιας νοσηλείας, το Κέντρο Ημέρας για ψυχικά ασθενείς/ Ε.Π.Α.Ψ.Υ., την ψυχιατρική κλινική 414 ΣΝΕΝ, το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παγκρατίου του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» και το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου (αρ. άδειας: 6047)

Ηλέκτρα Κτενά .

Κλινική Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος MSc
Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια

Πηνελόπης Δέλτα 31, Νέο Ψυχικό 15451
(+30) 6937292633
[email protected]